Zaposliti tajnico ali najeti občasno pomoč

(Objavljeno v Obrtniku, letnik XLV, številka 11, november 2016, stran 32)

Vsako podjetje mora poleg svoje osnovne dejavnosti, voditi tudi administrativno poslovanje. Veliko vas je podjetnikov, ki hočete za vse poskrbeti sami, kljub temu, da vam to delo jemlje dragocen čas in predstavlja sitnosti ter stres. Morda vas celo odbija in ga zanemarjate, ali pa ga opravljate z velikim odporom. A naj bo še taka izguba časa in denarja, naj vam je še tako zoprno, zakonskim predpisom morate zadostiti. In ne samo to, dobro opravljeno administrativno delo vam daje večji pregled nad dogajanjem v podjetju, v prodaji, posledično imate več zadovoljnih kupcev in s tem več prometa.

Da bi sami vsa spremljevalna dela lahko opravljali kakovostno, potrebujete dodaten čas in energijo za izobraževanje, iskanje zanesljivih in kakovostnih informacij ter nenehno spremljanje zakonodaje. A dan ima le 24 ur, vas pa pogrešajo otroci, družina, prijatelji, konjički. Saj ste že pomislili, da bi nekoga zaposlili, a nimate dela za osem ur na dan in pet dni na teden. Stroški, povezani z zaposlitvijo tajnice, kot so plače, regres, letni in bolniški dopusti so vam še previsoki. Poleg tega potrebujete še dodaten prostor, mizo in računalnik.

Med tem časom zaostajate z izdajanjem faktur, ne vodite ustreznega pregleda nad prejetimi plačili, imate dolžnike, a jih ne utegnete poklicati, nimate urejenih potnih nalogov, računovodkinja od vas išče neke papirje, pozabili ste na pomembne roke za oddajo ponudb, čaka vas še pet dopisov in nekaj povpraševanj, naročiti morate promocijski material in potrebujete ugodnejšega tiskarja, imate neurejeno kadrovsko evidenco …, saj sploh ne veste, kaj vse potrebujete za to. Ob vsem tem ste pozabili na osebni praznik dobrega poslovnega partnerja, kar je izredno slabo. Uskladiti morate termine za tri sestanke in pripraviti predstavitev. Večkrat ste pozabili na svojo Facebookovo stran in radi bi se udeležili sejma, a nimate časa pridobiti vseh potrebnih informacij. Dobili ste novo idejo za izdelek, zato morate raziskati trg, a spet nimate časa. Spletna stran, domena, gostovanje, optimizacija vse to je za vas španska vas. Zaradi vsega naštetega imate rano na želodcu in naročiti se morate na zdravniški pregled. Slednje vedno znova pozabite.

Večina vas to zelo dobro poznata. In kakšno rešitev vam nudimo? Kako lahko pridobite dragocen čas in optimizirate stroške poslovanja, imate kakovostno opravljeno delo ter zdrav želodec? Tako kot ste najeli računovodsko službo, najemite še poslovnega asistenta. Lahko zgolj za nekaj ur na mesec ali za vsak dan. Poslovni asistent vas razbremeni administracijskega, organizacijskega, koordinacijskega ter kadrovskega dela. Tako vaše delo poteka bolj učinkovito in gladko, vi pa se izognete oviram, ki vam vsakodnevno preprečujejo, da bi se v popolnosti posvetili svoji dejavnosti.

Predstavljate si, ko za vaše zoprnije poskrbi nekdo drug. Koliko časa pridobite za nov izdelek, idejo, zdravje in družino, in koliko manj stresa doživite. Poslovni asistent poskrbi, da so vsi vaši projekti in vsa opravila vodeni profesionalno, da pomembni roki niso spregledani in zamujeni, da je dokumentacija urejena, shranjena in pregledna.

V Sloveniji narašča ponudba tovrstnih storitev. Nekateri jih imenujejo tudi tajnica za najem, virtualni asistent ali virtualna tajnica. Pomembno ob tem je, da storitve oblikujejo po vaših željah in potrebah podjetja in da ob tem dobite vedno vse v kompletu z znanjem, izkušnjami in profesionalnim pristopom.

Nada Ban

Ban & Ban d.o.o.

SLABOSTI
tradicionalnih pisarniških storitev:

PREDNOSTI
najema virtualnega asistenta:
 • fiksni stroški pisarniških storitev (plače)
 • prihranek časa
 • dodatni stroški za zaposlene (regres, bolniški dopusti, letni dopust, potni stroški, dodatna izobraževanja …)
 • manjši stroški poslovanja
 • stroški delovnega mesta (pohištvo, pisarniška in računalniška oprema)
 • večja organiziranost poslovanja
 • časovno omejena in toga razpoložljivost, vezana na delovni čas
 • poenostavitev poslovanja
 • manj delovnega prostora
 • fleksibilna razpoložljivost
 • zaostanki pri delu zaradi odsotnosti, dopustov, bolniškega dopusta,..
 • zmanjšanje stresa
 • omejena odgovornost
 • profesionalne pisarniške storitve
 • omejena izvedba pisarniških storitev
 • široka in fleksibilna ponudba pisarniških storitev po potrebi podjetja
Posted on: 25. 12. 2017, by :

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja